Peter Filip Jakopič iz Zavarovalnice Triglav je mladim drugi dan Jesenske finančne šole zavarovanje opisal kot tveganje, ki ga stranke predajo zavarovalnici. »Gre za nekakšno obljubo, ki jo zavarovanec kupi od zavarovalnice.« Zavarovanja je primerjal z igrami na srečo, saj tudi tam odnos temelji na obljubi. A ni povsem tako.

Peter Filip Jakopič iz Zavarovalnice Triglav

»Če se nam pri igrah na srečo izide, obogatimo, od zavarovalnine pa nikoli ne smemo obogateti. Zavarovanje ni igra na srečo, ampak povrnitev škode,« je pojasnil Jakopič.


Poklepetali smo tudi z 19-letno vrhunsko judoistko Kajo Kajzer, ki je mladim pojasnila, kakšen šport je judo in ali se od juda da živeti.

19-letna vrhunska judoistka Kaja Kajzer

Mladi pa so izvedeli tudi, kako lahko dobijo delovne izkušnje v tujini. Nina Bečejac iz potovalne agencije Nomago je predstavila poletno delo v ZDA in v Avstraliji, kako koristne izkušnje je pridobila tam ter mladim toplo priporočila, naj se pogumno odpravijo v svet po nova znanja.

Nina Bečejac iz potovalne agencije Nomago

Mladi pa so v prostorih Triglav LAB imeli možnost preizkusiti tudi simulatorje. Doživeli so virtualno izkušnjo potresa v stanovanju. S pomočjo virtualnih 3D očal pa so doživeli tudi prvoosebno izkušnjo na Planiški velikanki.