Tretji dan Poletne finančne šole je za nami. Dobili smo pametne namige kako pametno kupovati preko spleta in zanimive napotke za prodajo krame iz kleti, sob, podstrešij…Mladi so se srečali tudi s Primožem in Boštjanom iz Siddharte. “Legende”. “Kako kul so.” “Čutim njihovo glasbo.” so bili le nekateri odzivi mladih, ki so se postavili v vrsto za avtograme in slikanje z zvezdnikoma.

 

Nik Klobasa, 17 let: "Predavanje o spletnem nakupovanje bilo zelo uporabno. Na spletu je vse ceneje, sploh na teh straneh za primerjavo cen različnih ponudnikov. Zanimivo je bilo tudi to, kako je Marja Milič prodajala stvari preko LetGo. Dobil se inspiracijo, da bom tudi sam počistil klet. Pomemben je opis izdelka in zgodba. Pametno je manjše stvari prodajati v paketih, zato bom kakšne igrače tako prodal, da se jih lažje znebim."

Nik Klobasa, 17 let: “Predavanje o spletnem nakupovanje bilo zelo uporabno. Na spletu je vse ceneje, sploh na teh straneh za primerjavo cen različnih ponudnikov. Zanimivo je bilo tudi to, kako je Marja Milič prodajala stvari preko LetGo. Dobil se inspiracijo, da bom tudi sam počistil klet. Pomemben je opis izdelka in zgodba. Pametno je manjše stvari prodajati v paketih, zato bom kakšne igrače tako prodal, da se jih lažje znebim.”

Nejc Težak, 18 let: "Nisem vedel, da obstaja toliko različnih trgovin za kupovanje preko spleta in da lahko iste izdelke primerjaš med seboj. Od zdaj naprej bom te stvari pogledal bolj podrobno in kupil po ugodnejši ceni. Nobenih stvari ne prodajam, zdaj pa sem malo premisli in bi bilo dobro malo pogledati po sobi, ker imam veliko brezveznih stvari. Pogovor s Siddharto je bil pa ekstra dober. Ko jih vidim na odru, jih kar čutim."

Nejc Težak, 18 let: “Nisem vedel, da obstaja toliko različnih trgovin za kupovanje preko spleta in da lahko iste izdelke primerjaš med seboj. Od zdaj naprej bom te stvari pogledal bolj podrobno in kupil po ugodnejši ceni. Nobenih stvari ne prodajam, zdaj pa sem malo premisli in bi bilo dobro malo pogledati po sobi, ker imam veliko brezveznih stvari. Pogovor s Siddharto je bil pa ekstra dober. Ko jih vidim na odru, jih kar čutim.”

Gaj Gruden, 16 let: "Veliko sem se naučil o tem, kako prodajati in po kakšni ceni, da se je treba pogajati in da je veliko prevar. Doma imam veliko stvari, ki jih ne rabim in jih bom prodal. Siddharta so pa legende. Zelo sproščeni ljudje, ki uživajo svoje življenje."

Gaj Gruden, 16 let: “Veliko sem se naučil o tem, kako prodajati in po kakšni ceni, da se je treba pogajati in da je veliko prevar. Doma imam veliko stvari, ki jih ne rabim in jih bom prodal. Siddharta so pa legende. Zelo sproščeni ljudje, ki uživajo svoje življenje.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi dan nam je bančne osnove pojasnil Roman Budna iz Sberbank, nato nas je nasmejal komedijant Sašo Stare, ki je predstavil tudi svojo službo. Drugi dan smo imeli borzni dan, ko nam je Vid Pajič iz Triglav Skladov predstavil borzne osnove, Andraž Aš iz Ljubljanske borze pa pokazal, kako deluje borza, predstavil borzni zverinjak in tudi borzne zlome. Dan pa smo zaključili s klepetom s kriptomilijonarjem Damianom Merlakom.

Tretji dan pa je bil dan za pametni šoping. Računalniški strokovnjak Miran Varga je predstavil,kako pametno nakupovati preko spleta. Srečali smo se tudi s Primožem in Boštjanom iz Siddharte.

Zadnji dan, ko smo imeli karierni dan in od Vesne Miloševič Zupančič iz e-študentskega servisa izvedeli, kako do prve službe, od Klare Zavrl iz Competa pa, kako do sanjskega poklica in spoznali smo  zvezdnico Instagrama 18-letno Gajo Prestor.