Dobra praksa 2016

Dobra praksa 2016: tim, ki je uspešno presegel okvirje zdravstvenega sistema

(Noemi Mavrič, Tjaša Zajc)

Zmagovalec natečaja Dobra praksa 2016 je ekipa z Enote za adolescentno psihiatrijo znotraj Centra za mentalno zdravje, ki deluje na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana.

V ožjem krogu ekipo sestavljajo psihiatrinja doc. dr. Maja Drobnič Radobuljac, socialna delavka mag. Damijana Pirc in vodja Bolnišnične šole OŠ Ledina Tanja Bečan. Komisijo natečaja je pri odločitvi za nagraditev prepričalo uspešno preseganje okvirjev zdravstvenega sistema. Enota je namreč v obravnavo uspešno vključila druge sektorje, kot so šolstvo in socialne službe. Ko se pri mladostniku pojavijo duševne težave to pomaga pri integraciji v domače okolje po hospitalizaciji, znižuje tveganje za razvoj duševne motnje v odrasli dobi in zmanjšuje potrebo po vnovičnih hospitalizacijah.

Podelitve sta se udeležili tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in nova predsednica zdravniške zbornice dr. Zdenka Čebašek Travnik.

Dr. Zdenka Čebašek bo kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije zaprisegla 13. februarja. Kot najbolj odmevno novost v vlogi predsednice zdravniške zbornice je napovedala uvedbo ombudsmana, ki bi pomagal pri številnih stiskah, s katerimi se zdravniki srečujejo v poklicu.

Ob razpravi o prihodnosti zdravstva, v kateri je svoje poglede predstavila skupina zdravnikov mlajše generacije, pa je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc med drugim dejala, da želi v prihodnje plače izboljšati predvem specialistom in mladim zdravnikom po končani specializaciji.

Program dogodka ob podelitvi nagrade Dobra praksa 2016:

sreda, 25. januar 2017, hotel Lev, Ljubljana

[agenda]
[event time=”18:30 — 19:00″]Sprejem udeležencev[/event]
[event time=”19:00 — 19:05″]Otvoritev dogodka in pozdravni nagovor

  • Lucija Petavs, odgovorna urednica Revije Medicina danes[/event]

[event time=”19:05 — 19:15″]Uvodni govor:

  • Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje[/event]

[event time=”19:15 — 19:30″]Pogovor z novo predsednico zdravniške zbornice Zdenko Čebašek Travnik. Pogovor vodi Lucija Petavs, odgovorna urednica Medicine danes. [/event]

[event time=”19:30 — 20:15″]Kako vidimo prihodnost medicine in zdravstva? Pogovor z mladimi zdravniki.

Gostje razprave:

Rok Petrovčič, Andrej Markota, Anita Dobrovolec, Andrej Bergauer, Gregor Prosen

Pogovor vodi: Tjaša Zajc, novinarka, Medicina danes[/event]

[event time=”20:15 — 20:35″]Razglasitev Dobre prakse 2016[/event]
[event time=”20:35″]Zaključek srečanja ter druženje ob pogostitvi[/event]
[/agenda]

Fotoutrinki:

 

Mali pokrovitelj:

logo

Uradni avto:

images